17 Haziran 2007 Pazar

ZORUNLU BİR MOLA VE BABALAR GÜNÜ


Uzunca bir aradan sonra yeniden merhaba. Ufak bir operasyon geçirdiğim için tariflere bir süre ara vermek zorunda kaldım. Şu an herşey yolunda ve ben çok iyiyim merak etmeyin :)

Bugün babalar günü. Babacığımın, hiç tanışamadığım rahmetli kayınpederimin ve tüm babaların babalar günü kutlu olsun. Aslında bugün için çok farklı şeyler yapmayı planlamıştım ama her zaman planlara uymak pek mümkün olmuyor. Ben de babamın çok sevdiği makarnalı böreği yaptım . Son derece basit ve belki de büyük çoğunluğun bildiği bir tarif. Börek içinde makarna her ne kadar garip geliyorsa da böreğe verdiği lezzet, su böreği havası gerçekten denemeye değer.

FİYONK MAKARNALI BÖREK

MALZEMELER:

-Yarım paketten biraz fazla haşlanmış fiyonk makarna,
-3 adet yufka,
-5 adet yumurta
-500 gr süt,
-Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ,
-Yeteri kadar beyaz peynir, maydonoz
-Arzuya göre üzeri için çörekotu

YAPILIŞI:

Öncelikle yumurtalar çırpılır, süt ve zeytinyağ da ilave edilip börek için kullanılacak sos hazırlanır.

Diğer taraftan tepsi yağlandıktan sonra yufkalardan biri tepsiden dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir. Üzerine hazırlanan sostan düzgünce her tarafına yayılır. İkinci yufka ortadan ikiye bölünür ve tepsiye dağınık olacak şekilde yerleştirilir.. Üzerine sos ve yufkanın diğer yarısı yerleştirilir. Üzerine haşlanmış olan makarnanın yarısı onun da üzerine peynirli maydonozlu iç harç sonra da makarnanın kalan diğer yarısı dökülür. Üzerine tekrar bolca her tarafına yayılacak şekilde sos dökülür ve bu kez üçüncü ve son yufka yine ortadan ikiye ayrılarak bir kat yufka bir kat sos olacak şekilde yerleştirildikten sonra dışa taşırılmış olan yufkalar tepsinin üzerine kapatılır. Sosundan fırça ile üzerine sürülür ve arzuya göre çörekotu serpilir.

NOT: Tepsi böreklerinde, hazırlandıktan sonra bir gece dolapta bekletilmesi sosunu içine çekmesi ve dolayısıyla da lezzetinin artması açısından yararlı oluyor. Bu nedenle vaktiniz varsa bir gün önceden hazırlamanızı ve dolapta bekletmenizi tavsiye ederim .

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Özlemcim öncelikle geçmiş olsun şimdi iyi olmana ve aramıza dönmene sevindim...Börek gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

merhaba özlem. Çok geçmiş olsun...
İnşallah gerçekten çok iyisindir. Ellerine sağlık yalancı su böreğin de güzel olmuş...

meyvesepeti.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Özlemcim çok geçmiş olsun canım iyi olmana sevindim.Tariflerini göremeyince tatilde sanmıştım seni.Böreğin nefis olmuş benimde sık yaptığım güzel bir börek çeşidi ellerine sağlık canım sevgiler.

Özlem dedi ki...

Sevgili Zerrin, Betül ve Özlem çok teşekkür ederim .

Yeniden sizlerle olmak çok güzel. Görüşmke üzere sevgiler.

Hülya dedi ki...

Çok geçmişler olsun Özlem'ciğim.Tekrar armıza hoşgeldin.Sağlık,sıhhat ve mutluluğun hiç bozulmasın.Sevgilerimle...

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Özlem,
sana geçmiş olsun dileklerimi gönderdim sanıyordum ama bakındım bulamadım.
Çok geçmiş olsun.
Şimdi iyi olduğuna sevindim.
Sevgilerle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...