24 Şubat 2007 Cumartesi

KAĞIT KALIPLI MİNİK KEKLER




















Yapımı son derece basit ve oldukça bereketli olan bu kekleri uzun yıllardan beri yaparım. Özellikle misafirim geldiğinde ya da bir yerlere kendi el emeğim birşeyler götürmek istediğimde bu kekler adeta kurtarıcım olur.

Tarifteki malzemelerine göre yaklaşık 25-30 adet kek elde ediliyor. Ben bu kekleri bir kısmını sade, bir kısmının ortasına yarım ceviz , bir kısmını da üzerine damla çikolata koymak suretiyle farklı şekillerde yapıyorum.

Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2 su bardağı elenmiş un
- 2 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı margarin (ben her zaman zeytinyağ kullanıyorum)
- Üstünü süslemek için yarım ceviz ve damla çikolata taneleri
Yapılışı:

Öncelikle yumurta ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu karıştırıp eledikten sonra karışıma ekleyin. Diğer malzemleri de ilave ettikten sonra 25-30 adet kağıt kalıbı tepsinize yerleştirin ve kabarma payını da düşünerek hazırladığınız kek hamurunu kaşık yardımıyla bu kalıplara paylaştırın. Bu arada sizlere ufak bir tavsiyem var. Kağıt kalıplarda pişen kekinizin yayılmasını istemiyorsanız çift kalıp kullanın. Yani tepsiye kalıpları dizerken iç içe geçmiş ikili kalıplar halinde dizin. Böylelikle kekiniz yayılmayacak ve daha güzel kabaracaktır. Piştikten sonra dıştaki fazla kalıbı sonraki uygulamalarınız için kullanmak üzere toplayabilirsiniz.

180 derece sıcaklıkta önceden ısıtılımış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

18 yorum:

Hülya dedi ki...

Aramıza hoşgeldiniz...
Ne kadar şirin şeyler yapmışsınız.Hepsini tek tek inceledim.Ellerinize,yüreğinize sağlık.Muffinlerin herbirinde ki işçilik süper.Ben de bu tür süslemeleri sevdiğim için daha bir ilgiyle baktım.
Aslında Aynur sizin sayfanızı önermiş bana yazdığı yorumlarda.Kendisi yorum yazamamış sisteme takılmış.Benden rica etti.Kendisinin de muffinlere bayıldığını belirtmek isterim.Aynur;
www.blogcu.com/kuzeybebek adresinde...
Görüşmek üzere...

Özlem dedi ki...

Merhaba Hülya hanım,

Yazdığınız güzel övgüler için çok teşekkur ederim. Hergün yeni arkadaşlarla tanışmak beni çok mutlu ediyor. Bu işe yeni başlamış olmam nedeniyle tecrübeli arkadaşların yorumları benim için çok önemli.

Ben de hemen sayfanızı açtım ve zaten daha önceden farkettiğim ve favorilerimin arasında olan bir sayfa olduğunu gördüm :)Aynur hanıma da çok teşekkur ediyorum . Birazdan onu da ziyaret edip teşekkurlerimi ileteceğim .

Görüşmek üzere sağlıcakla ve sevgiyle kalın

NiNo dedi ki...

cok guzeller ellerinize saglik bende oglum icin deneyecegim sevgiler

Özlem dedi ki...

Merhaba Nihan' cığım,
teşekkur ederim. Senin de ellerine sağlık. Görüşmek üzere sevgiler.

tugce:-) dedi ki...

ben de bayılırım küçük kelere. servisi de yemesi de güzeldir. ama çobuklularını yapmayı hiç akıl edememiştim. kurabiyler yapıyorum böyle ama bu çok şirin. yegenimin dogumgununde bunlardan kesin yapacağım :) çok teiekkürler bu güzel fikir için :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Özlem Hanım,
Bloğunuz hayırlı olsun öncelikle.. kekleriniz çok şirin görünüyor,ellerinize sağlık..en kısa zamanda deneyeceğim
Sevgiler..
Gül

Özlem dedi ki...

Teşekkur ederim Tuğçe' ciğim, yeni sayfa sahibi birisi olarak böyle güzel mesajlar beni çok mutlu ediyor, çocuk gibi şımarıyorum. Yeğeninin doğumgününü de şimdiden kutluyorum.

Görüşmek üzere sevgiler.

Özlem dedi ki...

Teşekkur ederim Gül hanım .Sizin de şimdiden ellerinize sağlık .
Görüşmek üzere sevgiler

Unknown dedi ki...

merhaba, ben tarifinizi denedim. ancak , çok pratik ve keyifli. sadece şekeri biraz artırırsak daha mı güzel olur acaba diye düşünüyorum, tesekkürler. ipek midyat/izmir/31

Adsız dedi ki...

bende yaptım bu gun cok güzel oldu ellerinize saglık ben limon kapugu ve portakal kabugu koydum ıcıne degısık bı tat kattı saolun tarıf için

Adsız dedi ki...

ben daha 12 yaşındayım ve kek yapmayı çok severim bu tarifinize bayılıyorum
yaptım ve harika oldu.

Adsız dedi ki...

Öncelikle keklerinize bayıldım :) ellerinize sağlık.ben ilk defa kek yapacağım ve sizin tarifinizle.Bir şey sormak istiyorum.'kağıt kek kalıplarını yağlıyor muyuz?'

Melek dedi ki...

MERHABALAR HEPİNİZE BEN MELEK
hahahay mükemmel oldu missler gibi kokuyor size çoooook teşekür ederim bir sürü kek yaptım ama sizin tarifinizi yaptıktan sonran sanki ilk defa kek yemişim gibi oldum . size çooooooooook teşekür ediyorum :)BU ARADA ÇOK GÜZE VE KÜÇÜK BİR PASTAHANEDE ÇALIŞIYORUM SİZİN VEDİĞİNİZ TARİFLRİ YAPINCA HERKES BAYILDI MÜŞTERİLER ARTTI .. :)

Gülsün dedi ki...

Keki biraz önce yaptım, kızlarım bayıldı. Ölçü çok güzel. Tek sorun benim kekler kağıtlardan çok zor çıktı. Yapışmışlardı. Bunu nasıl hallederim?? Tarif için çook sağolun..

Adsız dedi ki...

ben sadece 14 yaşındayım ve bu kekleri yılbaşı için yapacağım.ama eminim çok güzel olacak.özlem abla bu tarifler için çok teşekkür ederim

ilkin dedi ki...

bende sevgililer gunu için annem ve babama arkadaşımla bu keklerden yapıcaz çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

şimdi yaptım,şahane oldu yuppiiiii:)))

Farida dedi ki...

Bende şimdi denedim ve gerçektende çok nefis oldular, ailem ve komşularda çok beğendi. Teşekkür ederim, saygılar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...