31 Mart 2013 Pazar

KABAKLI GÜL BÖREĞİ



Salatası, mücveri, keki hatta pastası derken böreğin içinde kabağı hiç denememiştim. Tarifi “macrostyle” dergisinden aldım. Denedim ve neden daha önce yapmadığım konusunda da hayıflandım. Özellikle sarımsak ve taze soğanın verdiği lezzet muhteşem.
Son derece de kolay olan bu böreğin tarifinde, ezine peyniri kullanılmıştı. Ben tulum ve keçi peynirini bir arada kullandım.  
 Malzemeler:
 - 3 adet yufka
- 3 adet kabak
- 4-5  adet taze soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 250 gr peynir
- 1 yumurta
- 4 kaşık yoğurt
- Tuz, kırmızıbiber, karabiber
- 3 kaşık zeytinyağı
- Üzeri için susam, çörekotu
 Yapılışı:
Öncelikle kabaklar rendelenir ve hafifçe tuzlanıp 10 dakika kadar bekletildikten sonra avuç içinde sıkılarak fazla suyu alınır. Taze soğan, ince parçalar halinde doğranır ve ezilmiş sarımsakla birlikte 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağında bir süre kavrulur. Ardından bu karışıma kabaklar da eklenir. Kabaklar biraz piştikten sonra baharatları eklenerek ocaktan alınır. Soğuduktan sonra da peynir ve dereotu kabaklara ilave edilir. Yoğurt, yumurta ve zeytinyağı karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Her bir yufkanın üzerine sos malzemesi sürülür ve yufka üçgen şeklinde dört eşit parçaya ayrılır. Üçgenlerin geniş kenarlarına kabaklı iç malzemesinden düzgünce yayılır ve sigara böreği gibi sarılır sonra da bir kenarından başlayıp döndürülerek gül şekli verilir. Böylelikle hazırlanan 12 adet gül böreği, tepsiye dizilir. Kalan sos malzemesinden böreklerin üzerine de sürülüp çörekotu ve susam serpildikten sonra önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
 
AFİYET OLSUN
 
 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...