30 Kasım 2007 Cuma

TAHİN SOSLU KARNABAHAR


MALZEMELER:

-1 adet orta boy karnabahar
-1 su bardağı tahin
-2 adet limonun suyu
-2 diş sarımsak

YAPILIŞI:

Karnabahar çiçek çiçek ayrıldıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletilir ve yıkanır. Çok az su ilavesi buharda haşlanır. Bu sırada tahin ve limon suyu karıştırılır. Sarımsak ilave edilir. Yeteri kadar su eklenerek inceltilir ve sos kıvamına getirilir. Haşlanan karnabahar tabağa yerleştirilir. Üzerine hazırlanan sos dökülür ve maydonozla süslenerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN

9 yorum:

Yaren dedi ki...

Tahin soslu karnibahar cok farkli geldi bana.Yapip tadina bakmak gerek.Görüntü olarak cok güzel görünüyor.Ellerine saglik.Iyi hafta sonu diliyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik,tahinli denememistim hic, cok guzel olmus.
Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

ellerine sağlık canım. Çok güzel olmuş. Ben de bugün kızartmasını yaptım. Yakında yayınlarım. Çok güzel bir sebze değilmi?.mmmmm

angel dedi ki...

merhabalar,blogunzu tesadufen buldum çok harıka lezzetler var.ellerınzıe sağlık.sızı arkadaş lısteme eklemek ısterım sevgıyle kalın...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Özlemcim, tahin soslu karnabahar çok değişik geldi bana, tadını merak ettim doğrusu. Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

merhaba özlem ellerine sağlık... Sağlıklı ve hoş bir tarif olmuş...

betül(meyvesepeti.blogcu.com)

filiz dedi ki...

Canım merhaba, siteni Melek'ten öğrendim ve çok beğendim.Sana yakışır bir iş yapmışsın.Ayrıca çok da duygulandım.Benim güzel,hassas arkadaşım,sevgi ve özlemle kucaklıyorum seni.Filiz

Damak Tadı dedi ki...

Aaaa, çok nefis ve bir o kadarda değişik görünüyor.Ellerine sağlık Özlem'ciğim, bu tarifi bizlerle paylaştığın içinde teşekkürler..

Sevgilerle

Özlem dedi ki...

Sevgili Yaren, Aybike, Aslı, Nazife, Betül ve Gül beğenmenize çok sevindim. Hepinize çok teşekkür ediyorum ve ben de iyi tatiller diliyorum.

Sevgili Angel, hoşgeldin. Listenize eklemeniz tabii ki beni mutlu eder. Görüşmek üzere, sevgiler.

Filiz' ciğim canım arkadasım . Benim 30 yıllık arkadaşım. Beni nasıl mutlu ettin ve duygulandırdın. Çok teşekkür ederim. Sen, Melek ve ben ne çok şeyi paylaştık. Çok teşekkür ederim ama çokkkk. En kısa zamanda görüşmek üzere çok çok öpüyorum seni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...