19 Ağustos 2007 Pazar

FRİGO BUZ


Çocukluğumuzun bu lezzeti şimdilerde “Alaska Frigo” adıyla sinemalarda özellikle de şu günlerde İstanbul’ daki açıkhava konserlerinin vazgeçilmez tatları arasında. Her ne kadar eski lezzetini bulamasak da sanırım yine de çoluk çocuk genç yaşlı hepimizin favori lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor. Ama tabii evde yapmak kuşkusuz en iyisi. İşte size bu lezzeti anımsatacak güzel bir tarif.

MALZEMELER:

-1 lt süt
-2 kaşık un
-2 kaşık nişasta
-1 su bardağı şeker
-2 kaşık kakao
-200 gr toz yeşil fıstık

YAPILIŞI:

Un, nişasta,şeker ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir ve üç eşit parçaya ayrılır. Parçalardan biri sade olarak bırakılırken kalan iki parçadan birine kakao diğerine ise yeşil fıstık ilave edilir . Islatılmış ve derince olan bir servis kabına sırasıyla önce kakaolu parça dökülür biraz soğuduktan sonra sade olan parça, o da soğuduktan sonra üzerine fıstıklı kısmı konularak buzluğa yerleştirilir. Donmaya başladığı sırada dilim boyutlarıan göre ara ara tabağa çubuklar batırılır. Tamamı donduktan sonra dilimlenerek çubuklarla servis yapılşır. Arzu edilirse çubuklar kullanılmadan diktörtgen parçalar halinde dilimlendikten sonra folyoya hatta daha da sağlıklı olması açısından yağlı kağıtlara sarılarak da ikram edilebilinir.

AFİYET OLSUN

4 yorum:

Hülya dedi ki...

Özlem'ciğim benim çocukların bayılacağı bir tat bu...

çok güzel...

Sevgiler canım...

ebrulitatlar dedi ki...

Özlem'cim kurabiyeler ve Frigo harika görünüyor.Dediğin gibi çocukluğumuzun lezzeti. Tabiki evde yapılmışı dahada lezzetlidir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Özlemcim harika görünüyor en kısa sürede deneyeceğim. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevgili özlem
frigo buz nefis görünüyor bu sıcak havada ben sadece ne nişastası kullandığını öğrenmek istiyorum sevgilerle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...