30 Haziran 2007 Cumartesi

FIRINDA ŞAKŞUKA


Yaz günlerinde kızartma kuşkusuz en sevilen yemeklerden biri . Ama maalesef bir o kadar da zararlı bir yemek. Hal böyle olunca da malum alternatif lezzetler üretme ihtiyacı hissediyoruz.. İşte “Fırında Şakşuka” da bunlardan biri. Üstelik bu sıcakta saatlerce kızartma tenceresinin başında da beklemeniz gerekmiyor :)

Tarifi son derece basit. Patlıcan, kabak , salçalık kırmızı biber, yeşil biber ve patates küçük parçalar halinde doğranır. Büyükçe bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve arzuya göre istenen ölçüde doğranmış sebzeler bu yağlı kağıtın üzerine yerleştirirlir. 2 kaşık zeytinyağ ve biraz tuz ilavesi ile tepsideki karışımlar güzelce harmanlanır. Sonra da doğruca fırına. Biraz piştikden sonra fırının kapağı açılır ve tepsidekiler karıştırılarak düzgünce pişmeleri sağlanır. Biraz daha pişirilip fırından çıkartlır. Soğuduktan sonra servis kabına boşaltılır. Sarımsaklı domatesli sos ve yoğurtla beraber servis yapılır.

AFİYET OLSUN

6 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Özlem'ciğim ne hoş bir isim bulmuşsun tarifine, çok sempatik :)
Kizartma yerine fırında şakşuka yapmak hem çok sağlıklı hem de leziz görünüyor.:)
Ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

özlemcigim,ne guzel bir alternatif sunmusun,ellerine saglik.yaz gunlerinde hic agir degilmis.Hem saksukaninda sarkisi ardir roman havasi bende ona bayilirim ve bir guzel göbek atarim.:))))

sevgiler canim.

Leziz Sofralar dedi ki...

Canim saksukanin bu haline bende bayildim daha saglikli ve eminim daha nefis olmustur sunumuda harika daha ne olsun ellerine saglik mutlaka deneyecegim bu aralar hafif yemekler favorim cünkü:)) sevgiler iyi haftalar...

serinmavi dedi ki...

Güzel bir çözüm bulmuşsun canım..eline sağlık....Selamlar........

Adsız dedi ki...

Özlem'ciğim,çok güzel,hafif ve şık sunumla karşılamışsın bizleri ellerine sağlık.Yaz aylarının hem vazgeçilmesi hemde senin yapımınla çok hafif ve sağlıklı olmuş..

Sevgiler

tugce:-) dedi ki...

gerçekten hayat kurtarcı olmuş, bu sıcakta kızartma yapmak imkansız :) ayrıca bı sıcakta kızartma yemek de imkansız :) çok sevdim bu işi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...