13 Şubat 2007 Salı

YUFKADAN KALP TABAĞI



Görmüş olduğunuz içi nar taneleriyle dolu bu yufkadan kalbi Elif KORKMAZEL’ in kitabındaki tarifinden esinlenerek yaptım. Orjinal tarifinde Elif hanım içine tuzlu bir seyler koymuştu . Ben güne uygun olması açısından ve en çok da tabii ki renginden dolayı narı seçtim.

Malzemeler:

- 2 adet yufka,
- Kalp şeklinde kek kalıbı

Yapılışı:

Yufkayı kalıbınıza sermeden önce biraz yağlamanız gerekiyor. Aksi takdirde kızardıktan sonra yufkayı çıkartmanız zor olabilir. Yufkaları üst üste koyup kalıbın şeklini alacak şeklide biraz da büzdürerek güzelce yerleştiriyorsunuz. Sonra doğru fırına .Yufkalar biraz kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz. Yufkayı kalıptan çıkartmak için biraz soğumasını bekleyin. Sonra da hayal gücünüze göre içine arzu ettiğiniz malzemeyi koyarak sofranızda farklı bir şıklık yaratın. Ben genelde tarifini daha sonra yine sizlerle paylaşacağım makarna salatasını, mercimek salatasını bu kalp sepetin içinde sunuyorum. Bu arada önemli bir hatırlatma içine koyacağınız malzemenin çok sulu olmamasına özen gösterin zira yufkalar hemen ıslanır ve bu da görüntünün bozulmasına neden olabilir.


Arzu ederseniz fırına verirken kalbinizin içini doldurarak da börek ya da pizzalar hazırlayabilirsiniz. Örneğin içine tavuklu, sosisli, ıspanaklı, peynirli iç hazırlayabilir renkli malzemelerle de süsleyerek farklı şekiller hazırlayabilirsiniz

2 yorum:

Naşide Dönmez dedi ki...

özlem hanım merhaba siteniz hayırlı olsun.nice güzel tariflere inşallah.ben size birşey sormek istiyorum.bende yakında bir siteyle aranıza katılmak istiyorum.başkalarına ait tarifleri sitenizde yayınlarken isim belitmek yetiyormu yoksa herkesten tek tek izin mi almak gerekiyor.teşekkür ederim.

Özlem dedi ki...

Merhaba Naşide hanım,
öncelikle güzel temennileriniz için teşekkur ederim.
Ben de henüz bu işin çok başındayım. Dediğiniz konuyla ilgili tarifini kullandığınız arkadasın ismini yazmanız ve sitesinin linkine yönlendirme yapmanız gerekiyor. Yani mutlaka kaynak göstermeniz gerekiyor. Bu bir yemek kitabı da olabilir. O zaman da aynı şekilde kitabın yazarından da bahsetmek ve varsa kitap sitelerinden bulup linkini koymak gerekir. Aksi takdirde tamamen kendi tarifimiz gibi göstermek hem o arkadasın emeğine haksızlık olur hem de takdir edersiniz ki pek şık olmaz.

Sizin siteniz de şimdiden hayırlı olsun. Açıldığı zaman haber verirseniz ben de ilk ziyaretçilerinizden olmak isterim.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...