13 Şubat 2007 Salı

ŞEKER HAMURLU KÜÇÜK KEKLER



Bu kekleri sayfasını ve yaptıklarını çok beğendiğim her gün merakla takip ettiğim Zuhal YALÇIN’ ın tarifinden yararlanarak hazırladım.

Malzemeler:

- 1 adet hazır kakaolu pasta keki
- Pembe renkli şeker hamuru
- Çeşitli pasta süsleri

Yapılışı:

Bu kekleri ve diğer tarifleri yapabilmek için öncelikle marketlerde bulamayacağım çeşitli malzemelere ihtiyacım vardı. Anadolu Yakasında oturmam nedeniyle bana en uygun ve yakın yerin Beysa olduğuna karar verdim ve bir öğle arasında doğruca buranın yolunu tuttum. Gerçekten çok güzel şeyler var ama tabi benim gibilerden daha çok bu işi profosyonelce yapanlara hitap ediyor. Zira nasıl kullanacağımı bile bilemediğim öyle malzemeler vardı ki. Neyse ki Beyaz fırının pasta ustası olduğunu söyleyen nazik beyefendi sabırla tüm sorularıma cevap verdi ve bana en çok yararlanabileceğim malzemeler konusunda fikir verdi. Sonuçta da kırmızı ve yeşil renklerde gıda boyaları ve Wilton’ un şeker hamurunu alarak çıktım.

Hazır pasta kekimin yarısını küçük kalpli kekleri yapmak için diğer yarısını da birazdan tarifini vereceğim büyük kalpli güllerle kaplı kekimi yapmak için kullandım.

Kekten küçük kalp kalıbımla şekiller kestim. Sonra da heyecanla yeni aldığım ve ilk kez deneyeceğim şeker hamurumu elime aldım. Hamura bayıldım. O kadar yumuşak ve güzel ki elinizle çok kolay şekil verebiliyorsunuz . Yine bu hamurdan aynı kalp kalıpla şekiller kestim. Kestiğim bu pembe renkli hamurları kalpli keklerimin üstüne koydum. En son olarak da daha önceden Pastdekordan aldığım pasta süsleriyle süsledim. Hem son derece basit hem de şık oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...