13 Şubat 2007 Salı

Gül Yapraklarıyla Kaplı Kalpli Kek



Malzemeler:

- 1 adet kalp şeklinde kek

Kreması için:

- 500gr süt
- 10 çorba kaşığı şeker
- 2 kaşık mısır nişastası
- 2 yumurta
- 2 kaşık un
- 100 gr margarin(ben kullanmıyorum)

Üstü için:

- 5-6 adet kırmızı gülün yaprakları (siz kalıbınızın büyüklüğüne göre yaprak sayısını göz kararı yapabilirsiniz)
- 1 adet yumurta akı
- Pudra şekeri

Yapılışı:

Bu keki hazırlamak için öncelikle çicekçiden bol miktarda gül yaprakları aldım. Islak oldukları için bir süre kağıt havlu üstünde yayarak kurumalarına yardımcı oldum. Sonra da bir yumurta beyazını çırptım ve çırptığım kabın içine gül yapraklarını atarak tüm yaprakların yumurta akına bulanmasını sağladım. Sonra da buzdolabında 5-6 saat (daha uzun değil) kadar bekleterek kuruyup sertleşmelerini sağladım. (Tabii kabınızın biraz geniş olmasında yarar var zira böylelikle yapraklar birbirine yapışmaz.)

Bu arada kekimi ve kremamı hazırlamaya çalıştım. Yarısını şeker hamuru kaplı keklerimi oluşturmak için kullandığım kekin diğer yarısı üzerine kalp şeklindeki kalıbımı koydum ve kenarlarını keserek kalp şeklinde bir kek elde ettim. Sonra sizin de çok beğeneceğinizi tahmin ettğim ve benim çok sık kullandığım Muslin kremasını pişirdim . Muhallebi gibi pişen kremayı soğuttuktan sonra ince bir tabaka halinde kekimin üstüne sürdüm

Sıra geldi kekin üzerini güllerle kaplamaya. Hazırladığım gül yapraklarını kekimin üstüne boşluk kalmayacak şekilde özenle dizdikten sonra en son olarak üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri döktüm ve böylelikle gül yapraklarıyla kaplanmış pastam tamamlanmış oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...