13 Şubat 2007 Salı

Saplı Küçük Kurabiyeler



Malzemeler:

- Dr Oetker Kurabiye Hamuru
- 1 adet yumurta
- 150 gr margarin
- Pembe renkli şeker hamuru (Ben Beysa’ dan aldığım Wilton markalı hamuru kullandım)
- Kurabiyelere takmak için çöp şişler
- Şeker hamurunu kurabiyelere yapıştırmak için hazırlanmış şekerli su .

Kurabiyelerin üstünü süslemek için

- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı soğuk su
- Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Kurabiye konusunda pek tecrübem olmadığı için daha doğrusu tüm kurabiye hamurları genelde margarinli olduğu için ve bizim evimize de margarin girmediği için bu konuda bana pratik olması açısından Dr Oetker’ ın kurabiye hamurunu kullanmaya karar verdim. 1 adet yumurta ve çok az margarin ilavesi ile hamuru yoğurdum . Başlangıçta hamur sert gibi gözüküyor ama umutsuzluğa kapılmayın sonra çok kolay şekle giriyor. Kurabiye yapmak da çok zevkli . Hamurdan küçük kalıplarımla keserek değişik şekiller elde etmeğe çalıştım. Kurabiyelerin bir kısmına çöp şişleri geçirdim ve bu şekilde pişmeleri için tepsiye dizdim. Hamurun bir kısmına kırmızı gıda boyası karıştırdım ve bu hamurdan da kırmızı renkli kalpler yaptım. Daha sonra bu kurabiyeleri 180 derece sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirerek üzerleri fazla kızarmadan çıkardım ve onlar bir tarafta soğurken ben işin belki de en zevkli tarafına şeker hamuruna geçtim. Pembe renkli bu hamurumdan kurabiyelerimin kalınlığında aynı kalıpla kalpler kestim. Sayfasını çok beğendiğim ve sürekli takip ettiğim, çok şey öğrendiğim
pastacı Burcu hanım şeker hamurlarını kurabiyelere yapıştırmak için glikoz kullanmayı tavsiye ediyordu. Ama benim glikozum olmadığı için hani pasta yaparken keki ıslatmak için şekerli su hazırlarız aynı öyle bir karışım hazırladım ve bunu fırça ile kurabiyelerimin üstüne sürdüm. Sonra da kurumasına fırsat vermeden aynı şekildeki şeker hamurunu da hazırlayıp kurabiyelerimin üzerine düzgünce yapıştırdım.

Diğer tarafta kurabiyelerimin üzerlerini süslemek için pudra şekeri , soğuk su ve limon suyunu yoğun bir kıvam elde edinceye kadar çırptım sonra da ince uç takılmış krema pompasının yardımıyla kurabiyelerimi isteğime göre süsledim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir tarif

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...