10 Temmuz 2007 Salı

KITIR HAMURLU BEZELYE ÇORBASI


MALZEMELER:

Çorba için


-2 su bardağı bezelye
-1 adet kuru soğan
-1 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz , karabiber, kırmızıbiber

YAPILIŞI:


Bezelyeler kuru soğanla birlikte yeteri kadar su ilavesi ile haşlanır. Daha sonra mikserden geçirilir. Diğer taraftan bir tencerede un, yağla birlikte kavrulur. Un kokusu geçtikten sonra hazırlanmış olan bezelye püresi, süt, tuz ve karabiber, kırmızıbiber eklenir. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra arzuya göre üzeri dereotu ve kıtır hamur parçalarıyla süslenerek servis yapılır. (Arzu edilirse krema ilavesiyle de yapılabilinir.)

Kıtır hamur parçaları için

MALZEMELER:


-1 yumurta


-yeteri kadar un,tuz ve su


YAPILIŞI:


Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrularak çok sert olmayan bir hamur yapılır. Elde edilen hamur, küçük bezelere ayrılır. Bezeler avuç içinde yuvarlanarak 1cm genişliğinde rulo hale getirilir ve tezgah üzerine konur. Birer cm aralıklarla her defasında sonra çevrilmek suretiyle kesilir. Bu durumda şekilleri mevlit şekeri gibi olacaktır. Tavada çok az yağ ilavesi ile bu hamurlar kavrulur ve çorbalarda, salatalarda garnitür olarak kullanılır. Hatta mantının üstünde de kullanabilirsiniz.


AFİYET OLSUN

5 yorum:

pecete dedi ki...

Özlem'ciğim; ellerine sağlık. ben en son kıtır ekmek yapmaya kalktığımda yağ ile ekmek hamuru buluştuğunda nedense bu görüşmeden pek memnun kalmadılar. Sanırım onları tekrar biraray getireceğim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Özlemcim çorban mis gibi koktu sanki ellerine sağlık canım sevgiler.

Adsız dedi ki...

Özlem'ciğim,ellerine sağlık.Çok nefis olduğu her halinden belli oluyor.Afiyetler olsun canım..


Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba,

çorban çok güzel görünüyor, ellerine sağlık..

sevgiler

selin
http://selince.selinozgur.com

Hülya dedi ki...

Kıtırlar için zoru seçmişsin arkadaşım.Ben olsam ekmeği fırınlayıverirdim.Ama kimbilir nasıl lezzetli olmuştur.E servis konusuna zaten denecek söz yok.
Sevgilerim göndereyim o vakit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...