8 Nisan 2007 Pazar

MAKARNA TAVA


MALZEMELER:


250 gr ince çubuk makarna,
3 yumurta,
150 gr kaşar rendesi,
150 gr mantar,
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

YAPILIŞI:

Makarna, tuzlu suda birazcık diri kalacak şekilde haşlanır. Diğer bir tarafta da bir tencerede küçük küçük doğranmış mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çeken mantarlara sıvıyağ ilave edilir . Ardından bu karışımın içine yumurtalar kırılır sonra da haşlanmış olan makarna ilave edilir. En son olarak da kaşar rendesi ve baharatlar ilave edilerek güzelce karıştırılır.

Makarnaları pişirmek için kullanılacak olan tavanın içi çok az yağ ile yağlanır. İçine hazırlanmış olan makarnalı karışım dökülür. Hafif ateş üzerinde omlet pişirir gibi pişirilir. Altı kızarınca çevrilip diğer yüzü de kızartılır.




Ben bu makarnayı pişirken resimdeki kalıpları kullandım. Bunlar yağda yumurtayı süslü biçimde pişirip servis yapmak amacıyla kullanılan kalıplar. Ben yurtdışından almıştım ama geçenlerde Mudo ve Tepe mağazalarında da gördüm. Biri çiçek diğeri de kalp şeklinde olmak üzere iki farklı çeşiti satılıyor.

Kalıpları kullanmadan önce özellikle iç çeperlerini güzelce yağlamak gerekiyor. Yağlanmış olan tavanın içine kalıbı yerleştirdikten sonra kalıbın içine makarnalı karışımı dökün ve biraz sallayarak biraz da kaşıkla bastırarak kalıbın her tarafına yayılmasını sağlayın. Sonrası aynı omlet pişirir gibi. Özellikle şekilli olması nedeniyle servis sırasında şık bir sunum yaratıyor . Çayın yanında börek zevki veriyor. Bu arada evde arta kalan pişmiş makarnaları sonraki günlerde değerlendirmek açısından da son derece bereketli oluyor.



AFİYET OLSUN

13 yorum:

NiNo dedi ki...

coooo k begendim ogluma yapmak istiyorum acaba nasil bu sekli verebilirim sevgiler elleriniz e saglik

Leziz Sofralar dedi ki...

cok yaraticisin canim makarnanin bu sekline cocuklari burak bizlerde hayir demeyiz zaten ellerine saglik tarifini göremedim sir olarakmi sakliyorsun yoksa kimse yapmasin diye :)))
sevgilerimle....

Özlem dedi ki...

Nihan' cığım beğenmene sevindim. Şekli nedeniyle çocuklara daha çok hitap ediyor tabii.Resmi koydum ama detayını yazmayı maalesef geciktirdim. Sevgiler.

Seval' ciğim merhaba, haklısın tarif bir kaç gün sır oldu :) Keşke zamanım daha çok olsa daha çok tarif deneyebilsem, paylaşabilsem. Ama çalışınca biraz gecikmeli oluyor işte .Görüşmek üzere sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bu güzel sunumla kim makarnaya hayır diyebilirki:) Ellerine sağlık. Öyle güzel gözüküyor ki.

Adsız dedi ki...

Sevgili Özlem,
Siteni yeni keşfettim iyi ki de keşfetmişim..Harika sunumlarını yoksa göremeyecektim..
Siten de hayırlı olsun bundan sonra takipcinim...
Makarna tavan hem şık hemde çok albenili olmuş..Çocukların ve büyüklerin severek yiyecekleri makarna olmuş.( seyretmekten yiyemecekleri gibi adeta.)
Tekrar ellerine ve gönlüne sağlık..
Bende beklerim seni..Güzel bir hafta sonu diliyorum..

Sevgilerimle..Gül/damaktadı

hayat dedi ki...

Özlem'ciğim hiç bu kadar süslü ve çok güzel makarna görmemiştim.Marifetlisin arkadaşım.Ellerine sağlık.
Canım ben seni biraz geç olmakla birlikte müsadenle linklerime ekledim.
Sevgilerimle...

aslı dedi ki...

ÖZLEMCİM HARİKA NE KADAR YARATICISIN YEMEK YAPMAK Bİ SANAT GÖRSELLİKTE ÇOK ÖNEMLİ HARİKA OLMUŞ ....ELLERİNE SAĞLIK...SEVGİLER...İYİ HAFTA SONLARI

nilay dedi ki...

Merhaba Özlem ;
ziyaretin beni mutlu etti...hemen ben de geleyim dedim :) ellerine sağlık...çok yaratıcı bir fikir olmuş...emeinim tadı da çok güzeldir

sevgilerimle

Tuba dedi ki...

Ozlem, biliyor musun benim kizlik soyadim da Turan'dir. Nerelisin merak ettim simdi. Benim annem-babam Trabzon/Of'tan. sevgilerle,

LaMa dedi ki...

Sunum nasil da istah acici olmus! ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

senin bu sunumların beni çok eylendiriyor
kabul etmek nedemek seve seve şeker

Özlem dedi ki...

Posta kutum dolduğu için bazı mesajlarımı yeni aldım ve dolayısıyla da yeni yayınlayabildim. Yorum yazan arkadaşlara ancak cevap yazabiliyorum.

Sevgili pembeli çok teşekkür ederim.

Sevgili damaktadı Gül, hoşgeldin. Ziyaretin ve güzel dileklerin için teşekkürler. Birazdan sana da uğrayacağım. Görüşmek üzere sevgiler.

Hayat' cığım eminim sen daha güzellerini yaparsın. Linklerine eklemene sevindim. Teşekkürler, sevgiler.

Aslı' cığım teşekkür ederim. Ben de senin gibi pişirmek kadar sunumun da önemli olduğunu düşünüyorum. Görüşmek üzere sevgiler.

Nilay' cığım hoşgeldin. Birazdan ben de sana uğrayacağım :)Her zaman beklerim. Sevgiler

Tuba' cığım ben Ankaralıyım . Turan soyadını evlendikten sonra aldım. Eşim de Mersinli.

Sevgili Lama, çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere sevgiler.

Aynur' cuğum hoşgeldin. Davetimi de kabul ettiğin için teşekkürler. Sevgiler.

tugce:-) dedi ki...

özlem,
yine harika birşey yapmışsın:)çocukları bırak ben bile bayıldım:) çocuklara da arkadaşlarıma da zevkle yapabilirim:) çok yaratıcı bir fikir gerçekten, ellerine sağlık!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...