15 Nisan 2007 Pazar

ISPANAK YATAĞINDA RULO LEVREK




MALZEMELER:

-2 Adet Levrek
-100 gr ıspanak yaprağı
-1 adet dolmalık kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 çorba kaşığı sıvıyağ


YAPILIŞI:


Bir tencerede yemeklik doğranmış kurusoğan ve ince kıyılmış ıspanak yaprakları kavrulur. Arzuya göre istenen ölçülerde baharatları ilave edilir. Balıkların kılçıkları çıkartılır ve kuyruğa kadar ortadan ikiye kesilir. (Kılçıkları çıkartırken kuyruğu muhafaz etmek pek mümkün olmuyor. Ama eğer istenilen şekilde kesim yapılırsa balığın şekli gerçekten çok hoş oluyor.) Kırmızı biberler çubuk şeritler halinde doğranır ve balığın altta kalan kısmının içine bu biberler konulur ve rulo şeklinde sarılır. Hazırlanmış olan ıspanaklı karışımda balığın diğer parçasının altına düzgünce yayılır. Balıkların yüzü fırça yardımı ile çok az yağlandıktan sonra önceden ısıtılmış fırında pişirilir.



AFİYET OLSUN

9 yorum:

Leziz Sofralar dedi ki...

canim balik nefis görünüyor sunumuda harika olmus ellerine saglik,güzel bir hafta gecirmen dilegiyle sevgilerimle,SEVAL

Hülya dedi ki...

Bir kere inanılmaz şık sunumlar gösteriyorsun bize Özlem'ciğim,hele bu bir de balık gibi beni epey zorlayan bir yemek olunca;)Yapana plaket veresim geliyor,inanır mısın?Yani o kadar zor bir durum bu balık işi benim için;)

Pasta Cafe dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Ayrıca resim de süper. Ellerine sağlık.
Sevgiler.....

Aybike Ceylan dedi ki...

Ozlem,
Inailmaz bir goruntu, ellerine saglik diyorum ve baska birsey diyemiyorum bu manzara karsisinda. Iyi haftalar ve sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba özlem tabiki oda arkadaşımı tanırsın çünkü senin eski oda arkadaşınmış. Hale Aslan (onbaşılı) odada kendi blogumdan bahsedilirken oda eski bir arkadaşının blogunun olduğunu söylemişti... Ve bana web sayfanı verdi zevkle tek tek inceledim. çok güzel ellerine sağlık...
www.meyvesepeti.blogcu.com

Özlem dedi ki...

Seval' ciğim teşekkür ederim. Ben de sana iyi bir hafta diliyorum. Sevgiler .

Hülya' cığım, beğenmene çok sevindim. Eskiden ben de balık pişirmekten hoşlanmazdım. Hem temizlemesi hem de kokusu beni rahatsız ederdi. Ama artık sağlıklı beslenmek adına haftada iki kez balık yapıyorum. Akşam eve gelince benim için son derece pratik oluyor. Eminim başına geçince sen daha iyisini yaparsın. Sevgiler.

Özlem' ciğim teşekkür ederim. Resim için çok poz çekmiştim. Eşim bunun en güzeli olduğunu söyledi ve ben de onu dinledim:)

Aybike' ciğim çok sağol. Beğenmen beni çok mutlu etti. Her ne kadar hafta ortası geldi :) ama ben de sana güzel bir hafta diliyorum. Sevgiler.

aslı dedi ki...

Özlemcim harika olmuş ne diyeyim bilemiyorum yani ben denizden babam çıksa yerimcilerdenim:))))ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Ancak sevgi insanı mutlu kılar. Bugün kendinizi başkasının hayatına dokunarak mutlu edin. Onun bir tebessümüne sebep olun, hayat sevmekle yaşanmaya değer. Başkalarını önemseyerek kendi hayatınıza değer katın, çocuklarınıza da bunu aşılayın.


OKUL ADI: Zübeydehanım Zihinsel Engelliler İlköğretim Okulu ve İş Okulu
ADRES:Eski kale yolu 10.Sokak Fevziçakmak İlköğretim Okulu Bahçesi VAN/Merkez İRTİBAT

TELEFONLARI: 0 432 217 08 07

İHTİYAÇ LİSTESİ: Rakamlar, harfler şekillerle ilgili zeka geliştirici oyuncaklar,yapboz, 1. sınıf 4. sınıf arası basit hikaye kitapları

sende destek ver özlem
sevgiler

İpek Kuscu dedi ki...

Özlem'ciğim sunumların harika biliyormusun?
Ben bayılıyorum böyle güzel sofralara .Ellerine sağlık.Sevgilerimle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...