29 Nisan 2007 Pazar

FIRINDA KABAK MÜCVER


Kabak Mücveri sevmeyen yoktur herhalde. Ah bir de yağda kızartma tarafı olmasa diyorsanız aynı malzemelerle mücveri bir de fırında deneyin. Emin olun hem lezzetli hem de sağlıklı bir tat elde etmiş olacaksınız.

MALZEMELER

-3 yumurta
-3 adet orta boy kabak
-1 adet havuç
-2 adet kırmızı biber
-Yarım demet dereotu
-7-8 adet taze soğan
-300 gr beyaz peynir
-3 çorba kaşığı zeytinyağ
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Yumurtalar cırpılır.Kabaklar ve havuç kabukları soyulduktan sonra rendenin iri tarafıyla rendelenir. Kırmızıbiberler ufak parçalar halinde doğranır. Taze soğan, dereotu ve rendelenmiş peynir ve kabağın sulanacağı düşünülerek aldığı kadar un ilave edilir. Kabartma tozu, yağ ve baharatlar da ilave edildikten sonra elde edilen karışım yağlanmış kalıba dökülür. Arzuya göre üzerine susam ya da çörek otu döküldükten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Özlem'cim ellerine sağlık, gerçekten çok hafif ve lezzetli oluyor, çok güzel görünüyor, sevgiler..

Pasta Cafe dedi ki...

Fırında mücveri hiç duymamıştım. Denemek gerekir bak merak ettim şimdi. Ellerine sağlık. Gerçekten lezzetli görünüyor.
Sevgiler.....

Leziz Sofralar dedi ki...

ellerine saglik özlemcim,fikir gercekten güzel benimde aklima geldi ama tadini yakalayamazsam diye vaz gectim artik bende böyle yaparim sevgiler...

aslı dedi ki...

Özlemcim senin sunumlarına bayılıyorum çok yaratıcısın hem hafif hemde o küçük pideler gibi şekiller harikasın canım ellerine sağlık

Aybike Ceylan dedi ki...

Ozlem'cim,
Bende blogumun ilk gunlerinde firin mucver yapmistim. Tariflerimiz benziyor ama benimkinde havuc yok, birde bende bol paynir var.Ellerine saglik, cok hos gorunuyorlar. Senin ki gibi de yapacagim. Sevgilerimi gonderiyorum.

Özlem dedi ki...

Ebru'cuğum, teşekkür ederim. Sağlıklı beslenme adına yeni tarifler üretiyoruz işte . Senin de dediğin gibi hem hafif hem de lezzetli.Görüşmek üzere sevgiler.

Özlem'ciğim, denemeni tavsiye ederim. Tabii ki yağda kızarınca herşey daha güzel ama inan bunu da beğeneceksin.

Seval'ciğim teşekkür ederim. Sen daha güzellerini yaparsın . Sevgiler

Aslı'cığım çok teşekkürler. Sunumlarda şıklığı, farklılığı seviyorum. Bu yüzden de düz tepside pişirmektense mekik kalıplarımı tercih ettim. Sonuç beni de mutlu etti. Sevgiler canım.

Aybike' ciğim tarifine hemen bakacağım. Havucu güzel renk verdiği için seçiyorum. Fena da olmuyor galiba. Görüşmek üzere sevgiler.

*Ra dedi ki...

Özlemciğim sanki börek gibi görünüyor. Çok hoş. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Özlem bende fırında yaparım düz bir tepside hiç bu kadar estetik kabak mücveri görmemiştim. mekik kalıplarında mı pişirmişsin sen ... Süpersin...
eline sağlık hemen yapacağım..

sevgiler

Özlem dedi ki...

Rabia'cığım teşekkür ederim. Tadı da güzel oluyor inan . Çayın yanında ya da yanında biraz yoğurtla beraber gayet iyi gidiyor. Eşim de çok sevdiği için kabağın mevsiminde olduğu zamanlar sık sık yapıyorum.

Sevgili Nur Ayday, hoşgeldin. Evet mekik kalıplarımı kullandım. Beğenmene sevindim. Görüşmek üzere sevgiler.

Adsız dedi ki...

ben bu mücveri tavada tuturamıyorum zaten iyi fikir
sunumların hep estetik
nasılsın bu aralar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...