21 Mart 2007 Çarşamba

TAM BUĞDAY UNLU PEKMEZLİ KEK


Bu tarif benim çocukluğumu ve üniversiteye kadar olan okul hayatımı beraber geçirdiğim 30 yıllık arkadasım Melek’ e ait. Kendisi sağlıklı beslenmeye son derece önem verir. Bu nedenle bu kekte beyaz un, beyaz şeker yok. Klasik keklerden farklı olarak pekmez ve tam buğday unu var. Tam buğday ununu ekmek yapımında kullanmıştım ama ilk kez bir kekte kullandım . Sonuçta ortaya düşük kalorili ve besleyici bir lezzet çıkmış oldu. Şirketteki arkadaslar da çok beğendiler. Teşekkürler Melek’ ciğim.

Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı pekmez
2,5 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı kahverengi tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
100 gr kuru üzüm
1 limon ya da portakal rendesi
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı zeytinyağ
1 adet küçük parçalar halinde doğranmış elma

Yapılışı:

Öncelikle yumurtalar çırpılır ve sonrasında pekmez, un, kabartma tozu ve zeytinyağ ilave edilir. En son ceviz, elma parçaları ve unlanmış kuru üzüm taneleri de eklendikten sonra yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılımış 175 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN

10 yorum:

hayat dedi ki...

Özlem,pekmezli kek'in harika bir görünümü var tadını merak ettim. denemek lazım.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

aslı dedi ki...

özlem'cim siteme yapmış olduğun ziyaretine çok sevindim seni siteme eklemek istiyorum sende beni eklersen sevinirim......segiler...

Hülya dedi ki...

Ne kadar zengin bir kek bu böyle.Benim de böyle sağlıklı beslenme müptelası bir arkadaşım var.Bu tarif tam onluk...Derhal ona gösteriyorum;)

Aybike Ceylan dedi ki...

Ozlem'cim,
Kekin tam manasiyla harika gorunuyor. Simdi cay ile ne de guzel gitmistir, ellerine saglik.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Pekmezli kek harika görünüyor ellerine sağlık

İpek Kuscu dedi ki...

Özlem'ciğim,blogun hayırlı olsun.Sende değişik sunumları seviyorsun gördüğüm kadarıyla,çok da güzeller.Bir tavsiye,fotograf kalitesi oldukça güzel ,ama akşam yerine daha çok gün ışığında resim çekmeye çalış olur mu?sevgiler .

Özlem dedi ki...

Sevgili Hayat, tadı da güzel inan en güzel tarafı da daha az kalorili olduğu için biraz daha gönül rahatlığıyla yiyebilmek .

Aslı' cığım ben de senin ziyaretine çok sevindim. Teşekkur ederim. Liste konusunu henüz ekleyemedim. Eklediğimde tabii ki sen de olacaksın. Sevgiler.

Hülya' cığım bakalım arkadaşın da beğenecek mi ?

Aybike' ciğim rejim dolayısıyla genelde yaptıklarımı yemiyorum ama bu kekten evet az kalorili olması nedeniyle koca bir dilim yedim :)

Sevgili pembeli çok teşekkurler.

İpek' ciğim, bloglardaki gururumuz arkadasım beğendiğine çok sevindim. Senin gibi bir profosyonelin düşünceleri benim için çok önemli. Çalışıyor olmam nedeniyle genelde çekimlerimi de akşam hatta bazen gece yarısı yapmak zorunda kalıyorum ama tavsiyeni dikkate alacağım .Çok teşekkurler.

masal dedi ki...

merhabalar. bende yaptım keki. güzel görünüyor karamelli gibi.:) ekstradan hindistan cevizi ve tarçında ekledim bakalım nasıl olcak tadı

Aylin Atasagun dedi ki...

Nefis görünüyor, hele hele oğlum büyüsün ona pişirp yedirmek isterim :)

dro dedi ki...

tam buğday unu ile yapacak bir şeyler ararken tarifinize rastladım, ceviz yerine fındık, kuru üzüm yerine vişne koydum. pişiyor, nasıl olacak bakalım? elinize sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...