18 Şubat 2007 Pazar

TATLI KABAĞINDAN İKİ TARİF




Dün sofra dergisinin eski sayılarını karıştırırken mevsimin de uygun olduğu düşüncesiyle kabaklı ve sakızlı muhallebiyi denemek istedim. Hem kolay hem de şık sunumuyla benim favorilerim arasına girdi. Tatlı kabağının besleyici tarafı da düşünülürse sağlığa da yararlı bir lezzet oluşmuş oldu.



KABAKLI VE SAKIZLI MUHALLEBİ

Malzemeler

Kabaklı püre için :
- 500 gr balkabağı
-1 Su bardağı tozşeker
Muhallebi için :

-1 lt süt
-1 su bardağı tozşker
-1 su bardağı un
-2 adet damla sakızı
-1 paket vanilya

Yapılışı:

Öncelikle kabak püresini hazırlamak için kabakları dilim dilim kesip genişce bir tepsiye bir sıra kabak bir sıra şeker olacak şekilde dizin. Bir gece bekletip kabağın sulanmasını sağlayın ve ertesi gün kısık ateşte pişirin. Kabaklar iyice piştikten sonra robottan geçirerek püre haline getirin .

Diğer taraftan muhallebi için gerekli malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra da ılımaya bırakın.

Daha önceden hazırladığınız kabak püresinin bir kısmını süslemek için ayırdıktan sonra geri kalanını servis kadehlerinizin yarısını dolduracak şekilde yayın. Sonra da üzerlerine ılımış olan muhallebinizi paylaştırın. Süslemek için ayırdığınız kabak püresini sıkma torbasına doldurup kadahlerinizi arzu ettiğiniz şekilde süsleyin ve buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın .

2 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

Özlem merhaba, bende senin yeni ama çok hoş sayfanı inceledim. yaptıların çok hoş ve değişik görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sayfan hayırlı olsun, artık ziyaretine geliriz. Sevgiyle kal

Özlem dedi ki...

Çok teşekkur ederim , çok naziksiniz.
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...