4 Mart 2007 Pazar

KUĞULU PROFİTEROLLER






Profiterolü içimizde sevmeyen yoktur. Genelde yuvarlak pofuduk hamurların kremayla doldurulmasıyla yapılır. Bu profiteroller ise onlardan şekil itibariyle biraz farklı. Tarif ağabeyimin eşine yani marifetli yengeme ait.


Malzemeler:
Hamuru İçin
-50 gr margarin
-5 çorba kaşığı dolusu un
-1 kahve kaşığı şeker
-4 adet yumurta
-1 su bardağı su
-1 çay kaşığı tuz
-1 paket vanilya.

Kreması İçin
-1 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı un
-500 gr süt
-1 limon kabuğu rendesi


Yapılışı:
Bir tencereye margarin, su, şeker ve tuz konulup kaynatılır. Su kaynayınca un ve vanilya ilave edilir ve elde edilen karışım, süratle karıştırılarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir. Kavrulmuş un kokusu geçtikten sonra tencere ateşten alınıp hamur bir süre soğumaya bırakılır. Hamur soğuyunca yumurtalar birer birer kırılarak hamura yedirilir. (Bu aşamada mikser kullanılması işlemi kolaylaştıracaktır.)


Daha sonra hamurun yarısından fazlası ucuna tırtıklı uç takılmış krema torbasına doldurup içi dolu oval şekilde (bunlar gövdeyi oluşturacak) yağlanmış tepsiye aralıklı olarak sıkılır. Geri kalan hamur da aynı şekilde S biçimi olacak şekilde sıkılır. Önceden ısıtılmış 140 derece sıcaklıktaki fırında ağır ağır pembeleşinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz daha fırında bekletilerek kurumaları sağlanır.


Bu arada içinin kreması hazırlanır. Bunun için un, şeker, yumurta karıştırılır ve bu karışıma süt azar azar ilave edilerek topaklanmaması sağlanır. Karışım, muhallebi kıvamında pişirildikten sonra inmesine yakın limon kabuğu rendesi ilave edilir ve sonrasında soğumaya bırakılır.


Fırında pişirilmiş olan hamurlardan gövde olacak kısmın kenarından krema doldurulur. S şeklinde olanlar ise kuğuların boynunu oluşturmak üzere gövdenin krema doldurulan kısmına takılır. Tamamlanan kuğular üzerlerine pudra şekeri serpildikten sonra servis yapılır.


AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Ozlem,
Ellerine saglik, hem goruntu hem de eminim lezzet super.
Gorusmek uzere, sevgiler

kuzeybebek dedi ki...

özlem bune böyle şu an saat 03:22 bu görüntü beni uyutmaz artık hayal gibi bir tatlı çok beyendim çok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...